Férfiak és nők egyaránt örökké küzdenek fölösleges kilóik, testük különböző tájékain lerakódott, előnytelen formát kölcsönző zsírpárnáik ellen. Ha a testtájékok zsírtartalma diétás módszerekkel, fogyással és testedzéssel nem korrigálható, a zsírszívás módszerét alkalmazzuk.

Lényege, hogy kb. 0,5 – 1 cm-es bőrmetszésen át vékony csövet vezetünk be a bőr alatti zsírszövetbe, melyen át folyadékkal felduzzasztjuk a területet, majd erős szívás útján eltávolítjuk az ott levő zsírfelesleget. A szívás után azonnal rugalmas, erős nyomást biztosító öltözéket (nadrág, dressz) helyezünk a területre, melyet minimum 2 hétig szükséges (4-6 hétig ajánlott) viselni szükséges a vérzések elkerülése-, a duzzanatok csökkentése-, a bőr gyorsabb- és szebb visszatapadása érdekében.

Zsírszívással csak korlátozott mennyiségű zsírt lehet eltávolítani egy alkalommal, mivel a szervezet számára nem közömbös folyadékveszteségről van szó, amely egy mennyiségen túl nem fokozható veszély nélkül. Az adott területről sem lehet az összes zsírsejtet eltávolítani (maximum 80-90 %-ot), így a visszahízás nem kizárt.

Csak helyi, körülírt zsírlerakódások korrekciójára alkalmas (has, csípő, nyak, comb, térd, hát, toka, stb.) és nem használható általános kövérség ellen. Kinyúlt, rugalmatlan bőr alatti zsír eltávolítása nem ajánlott ezzel a módszerrel, mivel a kinyúlt bőr utána még inkább lógni fog, még petyhüdtebb lesz. Ebből következően bizonyos életkoron túl már csak ritkán ajánlható.

Megfelelően megválasztott esetekben a módszer nagyon szép eredményt biztosít, a testforma helyi hibáját szépen megszünteti. Az eredmény nem azonnal látszik, mivel a beavatkozás után duzzanat, bevérzés keletkezik. Végleges eredmény kialakulása néhány hónap múlva várható. Előfordulhatnak ritkán a hegesedés következtében egyenetlenségek. Tekintettel a kb. 0,5 – 1 cm-es metszésre, feltűnő heg nem marad.

A beavatkozás végezhető helyi érzéstelenítésben (saját gyakorlatunkban csak kisebb területeken, nem túl nagy mennyiségű zsír eltávolítására használjuk, mint például toka, térd, belső comb).
Legtöbbször az altatásos módszert alkalmazzuk.

Helyi érzéstelenítés után haza lehet menni, és 1-2 hét kímélet után gyakorlatilag normális életvitel folytatható. A sportolást 1 hónap múlva lehet elkezdeni.

A végeredmény átlagosan kb. 3 hónap múlva látszik. A zsírszívás nem jelent lényeges súlyveszteséget, az eredmény a kontúrok előnyös megváltozásában, illetve körfogat csökkenésekben mérhető.

A műtéttől sajnos a cellulitis (narancsbőr) megszűnése nem várható!

    Translate