A korosodásra, öregedésre utaló jelekre, meglehetősen különbözően reagálunk. Van, akit már enyhe eltérés is zavar. Mások könnyebben fogadják a kor árulkodó jeleit. Általánosságban az mondható, hogy a műtét iránti igényt a páciens fogalmazza meg.

A szemek az arc jellegének nagyon fontos meghatározói és sajnos az öregedés jelei, a ráncok leghamarabb itt jelentkeznek. A lógó szemhéjak és a szem körüli táskák gyakran kölcsönöznek fáradt, öreg külsőt tulajdonosuknak. A beavatkozás után a szemtájék nyitottabb lesz, a szemek nagyobbnak tűnnek; a szemek és közvetlen környezetük fiatalabbnak látszik.

A szemhéjplasztikai műtét a szemhéjak bőrfeleslegének kimetszéséből áll, ami által a megmaradt bőr feszessé válik. Egyidejűleg eltávolításra kerülnek a szemüregi zsír elődomborodásából adódó úgynevezett táskák is.

A műtét ritka kivételtől eltekintve (pajzsmirigy működési zavar, cukorbetegség, magas vérnyomás, véralvadás-gátló gyógyszerek szedése) elvégezhető.

Helyi érzéstelenítésben abszolút fájdalommentesen végezhető (az injekciózás kellemetlenségét leszámítva). Műtét végén szemhéjanként egy varrattal történik a sebzárás, valamint egy papírszerű sebtapasszal, melyek 3-6 nap múlva eltávolításra kerülnek.

4-5 nappal a műtét után arcmosás lehetséges. Smink és óvatos testmozgás 2-3 hét múlva. Napozás, szolárium 3 hónapig kerülendő! Ajánlatos napszemüveg viselése.

A szemhéjak végleges állapota kb. 2-3 hónap múlva alakul ki, bár az eredmény 90 %-ban már 3 hét múlva látszik.

    Translate