• 1123 Budapest, Alkotás utca 53. MOM Park II. emelet | 1023 Budapest, Zsigmond tér 10.
 • (+36-1) 733-3444

  Nőgyógyászati szakrendelés szolgáltatásai:

  • évente esedékes rákszűrés,
  • gyulladásos megbetegedések részletes kivizsgálása és kezelése,
  • a menstruációs rendellenességek kivizsgálása és kezelése,
  • a női nemi működés hormonális zavarainak kivizsgálása és kezelése,
  • az egyénre szabott fogamzásgátlás megtervezése és a szükséges vizsgálatok elvégzése,
  • a szexuális élethez kötődő panaszok kivizsgálása és kezelése,
  • a változó korral kapcsolatos problémák teljes körű kivizsgálása, az optimális kezelés beállítása,
  • gyógyszerek felírása.

  MÉHNYAKRÁK SZŰRÉS

  A méhnyakrák megelőző állapotok kiszűrésével és gyógyításával a méhnyakrákos esetek döntő többsége megelőzhető. A vizsgálat előtt beszélgetünk a korábbi nőgyógyászati eseményekről (terhességek, szülések, műtétek, menstruációval kapcsolatos problémák), a jelen állapotról (menstruációs ciklus kezdete, hossza, a vérzés intenzitása, hüvelyi folyás, fájdalom, alhasi panaszok), a használt gyógyszerekről, esetleges gyógyszerérzékenységről.

  A méhszáj kolposzkópos vizsgálata során video-kolposzkópot használunk, a méhszáj ellenőrzése a vizsgálat alatt egy monitor segítségével történik, a látott kép alapján betegeink számára is érthetővé válik az elváltozás jellege.

  Speciális eszközzel a méhszáj felszínéről és a méhnyakból kenet vehető. A levált hámsejteket tartalmazó kenetet citológiai vizsgálat keretében pathológus szakorvos értékeli. A citológiai vizsgálat során a hámsejtek elváltozásain túl a különböző, gyulladást okozó kórokozók (baktériumok, gombák, Chlamydia, Trichomonas, vírusok, Human Papilloma Vírus) is kimutathatóak.

  TAPINTÁSOS VIZSGÁLAT

  A nőgyógyászati vizsgálat a tapintásos vizsgálattal folytatódik, melynek során áttapintható a kismedence, érzékelhető a méh és a petefészkek. A méh nagysága és helyzete, mobilis volta, a petevezetők, petefészkek nagysága ellenőrizhető. Tapintásos vizsgálat során terhességet is diagnosztizálhatunk, de egyebek mellett myomára, petefészek cystára is bukkanhatunk.

  A nőgyógyászati vizsgálat része az emlők és a hónaljárkok tapintásos vizsgálata, mely az emlőrák szűrés fontos lépése. Eltérés észlelése esetén első lépésként emlő ultrahang vizsgálat és mammográfia elvégzése javasolt.

  ULTRAHANG VIZSGÁLAT

  A nőgyógyászati ultrahang vizsgálat során információt kapunk a méh és a petefészkek helyzetéről, nagyságáról, szerkezetéről és ezen szervek esetleges kóros elváltozásairól. Ultrahanggal jól követhető a petefészek működése és a méhnyálkahártya hormonális változásai. Az ultrahang vizsgálat lehetőséget biztosít a fogamzás idejének optimális megtervezéséhez, hiszen pontosan láthatóak a petefészkekben elhelyezkedő tüszők. Vérzéskimaradás esetén ultrahang vizsgálattal bizonyítható a terhesség, először észlelhető az embrió szívműködése.

  Az ultrahang vizsgálat információt ad a kismedencei térfoglaló folyamatokról, ezek pontos lokalizációjáról. Felismerhető a méhfal jóindulatú simaizom daganata, mérhető a nagysága és megállapítható a pontos elhelyezkedése. A petefészkek vizsgálata során észlelhetőek a petefészkek jó- és rosszindulatú elváltozásai, mérhető a nagyságuk és megítélhető a szerkezetük. Az ultrahang vizsgálattal kideríthető a különböző vérzészavarok oka (például myoma, méhtest polyp), látható a petefészkeket érintő, alhasi görcsös panaszokat okozó endometriosis.

  A nőgyógyászati ultrahang vizsgálat hasi vagy hüvelyi vizsgálófejjel történhet. Hasfalon keresztül történő ultrahang vizsgálathoz telt húgyhólyag szükséges, hüvelyi ultrahang vizsgálat üres hólyag mellett végezhető.

  ANTI-AGING MEDICINA

  A klinika fő profiljának megfelelő “anti-aging medicina” keretében nagy hangsúlyt fektetünk a női funkciók állapotának felmérésére, tanácsokkal látjuk el betegeinket a nemi- és reproduktív funkciók minél hathatósabb megőrzésének érdekében. A változó korral összefüggő problémák feltárásán túl a rendelés lehetőséget biztosít a tünetek enyhítését célzó kezelések bevezetésére is a legmodernebb gyógyszerek segítségével.

  Translate