A stressz, az életmód, genetikai és külső tényezők, mint akár az időjárás – mind befolyásolják bőrünk állapotát. Szerencsére a legmodernebb technológiák állnak a rendelkezésünkre, hogy megelőzzük a korai öregedést, illetve lassítsuk, helyrehozzuk ezeket a folyamatokat. Ezekkel az eljárásokkal könnyen, gyorsan halványíthatjuk a pigmentfoltokat, tölthetjük fel a ráncokat, javítva a bőr minőségét.

Bőrgyógyászunk egy konzultáció során felméri a páciens bőrének állapotát, majd  a páciens céljainak megfelelően, a bőrgyógyász szakvéleményével megegyeznek egy kezelési tervben.

AJAKFELTÖLTÉS

Az ajkak kontúrjának kiemelése üdébb, fiatalosabb, vonzóbb hatást kelt, optimalizálja az arc harmóniáját. Az ajkak formája alkatilag is lehet zavaróan vékony, de a kor előrehaladtával mindenkinél keskenyedik, ami először a felső ajkak teltebbé tételét teszi szükségessé. Az ajak feltöltésével egyidejűleg az öregedés illetve a dohányzás következtében létrejövő vékony száj körüli ráncok is korrigálhatóak-simíthatóak.

ARC ÉS DEKOLTÁZS FRAKCIONÁLT LÉZERKEZELÉSE

A Multixel Economy sebészeti lézer, így mindenféle bőrsebészeti beavatkozásra alkalmas, ezen kívül pedig a jelenleg legkorszerűbbnek számító frakcionális (mikropixeles) bőrfiatalítás is végezhető vele. A frakcionált lézerrel történő bőrfiatalítás rendkívül hatékony a szem alatti ráncok kezelésére, a nyak, a kéz, a dekoltázs fiatalítására, a fakó arcszín, nap- és öregedési foltok kezelésére is. A frakcionált lézer-kezelés optimális a 40 év felettiek számára, az öregedés első jeleit mutató fénykárosodott bőr kezelésére, de a pattanásos hegektől szenvedő fiatalok számára is kiváló eredményt garantál, alkalmazható hegek és striák kezelésére is. A pozitív eredmény már napok múlva látható. Ez az arcbőr megújítására mind férfiaknak, mind nőknek egyaránt ajánlott.

ARCI ÉRTÁGULAT KEZELÉSE

A Cosjet SR “Long Pulse” Nd: YAG lézer készülék a nagy behatolási mélységnek köszönhetően hatékony az éranyajegyek, pókangioma, rubin naevus (anyajegy) és rosacea, seborrhea és teleangiectázia kezelésére, pigmentfoltok és lentigo halványítására, keloidos hegek eltüntetésére. Kollagén stimuláló hatása révén non-ablatív bőrfiatalításra és bőrfeszesítésre is alkalmas.

BELOTERO® HIALURONSAVAS RÁNCFELTÖLTÉS

A Belotero® termékcsalád az egyik legnépszerűbb a fiatalodni vágyók körében, hiszen tökéletes megoldást nyújt azoknak, akik természetes, és azonnali eredményre vágynak, fájdalom és regenerálódási idő nélkül.

A hialuronsav az emberi test természetes alkotórésze: megköti a vizet, hidratál és feltölti a bőrt, fiatalosabb külsőt varázsolva ezzel a páciensnek.
A Belotero® termékeket úgy fejlesztették ki, hogy tökéletes szöveti beépülése révén képesek legyenek anélkül feltölteni a ráncokat, hogy megváltoztatnák az eredeti arckontúrt. A Belotero® több típusa minden páciens számára kiváló megoldást nyújthat, akik kisebb vagy kevésbé mély ráncokkal rendelkeznek. Alkalmazható egy-egy területen, vagy a teljes arc feltöltésére, mikor az arcot felülről lefelé haladva töltik fel, visszaadva a páciens természetes, fiatalos arcvonásait.

A ráncokon kívül, baleset által, vagy egyéb okból kialakult heges területek kezelésére, feltöltésére is használják, nagy örömet okozva ezzel a pácienseknek, hiszen a problémás terület kitöltésével egyenes bőrfelület és kevésbé feltűnő heg érhető el.
A Belotero® termékek alkalmazása eseti, igénytől függő és 12-18 havonta ismételhető. Hatása tehát hosszan tart, de több tényezőtől függ: a kiválasztott terméktől, a kezelés típusától, helyétől, a bőr állapotától, kortól és az életviteltől is.

BIO-FELSZÍVÓDÓ SZÁLAS ARCKONTÚROZÁS ÉS TESTKONTÚROZÁS

VÉKONYSZÁLAS KONTÚRTERÁPIA

Új trend az öregedésgátlásban: FTC (Fine Thread Contour Therapy)
A legjobb kozmetológiai eljárás a laza, lógó bőrszövet feszesítésére, bio-felszívódó és antimikrobiális szálakkal.

KINEK JAVASOLT A BIO-FELSZÍVÓDÓ SZÁLAS ARC-ÉS TESTKONTÚROZÁS?

A bio-felszívódó szálas arc-és testkontúrozás a 35-50 éves korosztálynak javasolt , akik homlokán, arcuk középső részén, vagy az áll vonalában a bőr lazább, megereszkedett, ill. combjaik vagy karjaik bőre laza, renyhe. A kezelés alkalmas a szemöldök emelésére, a szarkalábak, a nevető ránc, marionett ránc, de akár a toka vagy megereszkedett állvonal kezelésére is, illetve az általános bőrkép javítására.

MILYEN HOSSZÚ A KEZELÉS HATÁSA?

A kezelés hatása az első hónap után látható, maximumát a 6. hónapra éri el. Javasolt ismétlésszáma minimum 2 alkalom, a kezelést követő 3. hónap után. Két beavatkozás esetén az eredmény a második kezeléstől számítva 9-12 hónapig tartós. A beavatkozást követően fontos a hűtés és a hidratálás a gyorsabb gyógyulás érdekében.

HOGYAN MŰKÖDIK AZ FTC- BIO-FELSZÍVÓDÓ SZÁLAS ARC-, ÉS TESTKONTÚROZÁS?

Az esztétikai sebészet 2002 óta alkalmazza a Thread Lift technikát a laza szövet kevésbé agresszív feszesítő technikájaként. Az FTC terápia módszertana a hagyományos, nyugati thread eljárást a keleti, akupunktúrás, izomfájdalmat csökkentő szálbeültető beavatkozásokkal ötvözi, és a korábbi, horgonyos, fel nem szívódó polipropilén szálakkal ellentétben nem jár komoly fájdalommal, nem okoz granulómát, vagy csomóképződést.

Az FTC -bio-felszívódó szálas arc-és testkontúrozás kezelés a bőr fiatalítása mellett a szöveteket is megemeli. Vékony és rövid, biológiailag felszívódó antimikrobás szálakat alkalmaz, minimális komplikációval, mind az arcon, áll alatti területen, vagy a nyakon. Az eljáráshoz vékony tűt és a hozzá fűzött felszívódó (0.07mm- 0.15 mm vastag, 3-16 cm hosszú) szálakat alkalmazunk, amelyet– előzetes érzéstelenítés után – a bőr alatti rétegbe vezetünk. A tű kihúzásakor a szál a bőrben marad. A szálak anyaga PDO (polidioxanon), amely az 1980-as évek óta ismert sebészi varratanyag, és amely eddig a legkevesebb szöveti reakciót okozta. A bőrben 6 hónap alatt szívódik fel teljesen.

A felszívódó egyenes szálak a bőr alatti kötőszövetben regenerációs folyamatokat indítanak be, ill. a sebgyógyulás mechanikai stimulálását indítja be, a szövet összehúzódik. A csavart szálak pedig mechanikusan emelik meg a laza kötőszövetet, spirál alakjuk fokozott reakciót vált ki, így pl. a fibroblasztok rugalmas miofoblobasztokká való átalakulását.

Az bio-felszívódó szálas arc-és testkontúrozás hatás a befűzött szálak számával arányosan fokozható.

Az eljárás nagyon biztonságos, a komplikációk ritkák. Átmeneti duzzadtság és véraláfutás alakulhat ki, ill. a páciens a kezelés után húzó hatást érezhet, esetenként a szálakat is érezheti átmeneti ideig.

KOMBINÁLHATÓ-E MÁS KEZELÉSSEL?

Az FTC- bio-felszívódó szálas arc-, és testkontúrozás eljárás kombinálható PRP/ Drakula terápiával, kémiai hámlasztással, hyaluronsavas feltöltéssel is.

 • Alkalmazási területek (feszesítés)
 • arc
 • homlok
 • szem
 • nyak
 • nazolabiális redő
 • kar
 • mell
 • has
 • deréktáj
 • csípő felső rész
 • alsó és felső lábszár

DRAKULA (PRP) TERÁPIA

A legtermészetesebb, ezáltal forradalmi bőrregeneráló módszernek minősülő Drakula terápia már klinikánkon is elérhető.

A kezelés során nincs allergiás reakció, fertőzés veszély, nem toxikus, még a szem alatti érzékeny területnél is biztonsággal használható, hiszen semmilyen idegen anyag nem kerül a szervezetbe.

Hogyan lehetséges ez? A Drakula terápia lényege, hogy a páciens saját levett vérét juttatjuk vissza a bőrbe mezoterápiás módszerekkel, miután a vér lecentrifugálása után kinyerjük a vérlemezkékben gazdag plazmát. Ezáltal elindul a kollagén termelés, érellátás helyreállítása, a kezelt bőrfelület szöveteinek újjáépülése, amely elősegíti a ráncok mélységének csökkentését, javítja a bőr tónusát, textúráját, a bőr megfiatalodását eredményezi.

Rendkívül hatékony, a bőr állagától függően 3-6 alkalomból álló kezeléssorozat, amely 3-4 hónap elteltével eredményez látványos változást. A kezelések után bőre feszesebbé, élettelibbé, simábbá válik, és ez a hatás 1-2 éven át megmarad. Esetenként szükséges lehet utólagos fenntartó kezelés.

DUOLIFTING

COSJET SR “Long Pulse” (hosszú impulzusú) Nd:YAG lézer kiválóan alkalmas ér-eredetű elváltozások bőrön keresztüli (transcutan) eltávolítására, tartós szőrtelenítésre valamint a “Duo Lifting” eljárással abláció néküli bőr megújításra, (NAR: Non-ablative rejuvenation).

Duo Lifting bőrfiatalító eljárás lényege, hogy a két hullámhossz együttes alkalmazásával elérhetjük, hogy a bőr felszíne és mélyebb rétegei egyaránt felmelegedjenek. A mélyebb rétegben a termikus hatás nyomán megindul a kollagén rostok újraképződése (ez a Non Ablatív Rejuvenáció lényege), míg a felső rétegek egyenletes melegítése biztosítja a mélyebb rétegek homogén hő eloszlását. A végeredmény egy fiatalosabb, rugalmasabb bőr.

A látható és hosszantartó eredmény eléréséhez 6-7 kezelésre van szükség, melyeket kéthetente lehet ismételni. A fenntartó kezeléseket havi egyszeri sűrűséggel érdemes elvégeztetni.

A Duo Lifting eljárásnál is ugyan úgy, mint a lézeres beavatkozásoknálnagyon fontos a napfényvédelem a kezelések alatt valamint utánuk, azonban egyedi abban, hogy a már nap barnította bőr is kezelhető vele.

HIALURONSAVAS MEZOTERÁPIA

Tökéletesen alkalmas beavatkozás a bőrüket ápoló, de sokat sportoló, esetleg dohányzó fiatalabb korosztály arcbőrének, kézfejének, dekoltázsának frissítésére, amely kiegészítő kezelése lehet akár más, a fénykárosodott, heges bőrt karban tartó beavatkozásnak. A mezoterápiás kezelést a jelenleg egyik legmodernebb, piacvezető technikával, az Antheis Injecting System® (pen) használatával végezzük.

Ezzel a módszerrel a nehezen megközelíthető anatómiai helyeket is könnyű kezelni (pl. szem és környéke), ill. további előnyei:

gyors gyógyulási idő,

szövődmények minimális valószínűsége,

kezelést követően folytatható a mindennapi tevékenység.

A mezoterápia közben bejutattott hatóanyag használatával kitolható a plasztikai sebészeti beavatkozások időpontja, sőt még a feltöltések hatóideje is.

KARIKÁS SZEMEK (DARK CIRCLES)

Sok embert zavar az alsó szemhéjak területén jelentkező sötét árnyalatú elszíneződés, melynek oka felszín alatt levő tágabb érhálózat áttűnése a vékony bőrfelszínen. Ez a probléma is megszüntethető a Cosjet Nd:YAG készülék Dark Circleprogramjával, mely többszöri alkalmazás mellett megszünteti a tüneteket okozó értágulatokat.

MIKRODERMABRÁZIÓ

A Diamond Peel vákuumos, gyémánt-dörzsfejes készülék az alábbi beavatkozásokra használható: az idős- és fénykárosodott bőr tüneteinek kezelése, illetve megelőzése, akne hegek, striák, illetve ráncok kezelése, tág pórusok, posttraumás, égési sérült, illetvedurva bőr kezelése, szeplők, egyéb pigmentált foltok fehérítése. A mikrodermabrázió során a leggyakrabban kezelt felszín az arc, a kéz, mellkas, a hát, a nyak elülső felszíne, sőt ezzel a módszerrel a szem közvetlen környékét, illetve a szemhéjakat is kezelni lehet. A kezeléssel hatékonyan simítjuk el a pattanások után megmaradt hegeket, ráncokat, terhességi csíkokat, striákat, fokozzuk a bőr feszességét, rugalmasságát. A kezeléssel természetes módon serkentjük a saját kollagénünk termelődését azokon a területeken, ahol alkalmazzuk. Így megelőzhetjük a kollagén csökkenése miatt kialakuló folyamatot. A mikrodermabráziót több más kezelés (pl. frakcionált lézeres kezelés, PRP(Dracula) terápia, IPL fotorejuvenáció) előtt is célszerű végezni, mivel emeli azok hatékonyságát és fokozza a kezeléshez használt érzéstelenítő krém felszívódását, így fájdalommentessé válik a beavatkozás.

ULTHERAPY KEZELÉS

Ez az eredeti! Az Egyesült Államokban méltán népszerű Ultherapy® kezelés a mikrofókuszált ultrahang erejét használva, természetes folyamatok felgyorsításával képes a bőr feszesítésére. A gépi kezelés fokozza a bőrben található kollagén újratermelődését, ez által feszesebbé és fiatalosabbá téve a bőrt. A kezelés nagy előnye, hogy a szépségért ebben az esetben nem kell megszenvedni, hiszen:

 • nincs elviselhetetlen fájdalom
 • nincs műtéti kockázat
 • nincs vágás, így nem keletkezik heg sem
 • nem kell gyógyulási idővel számolni
 • rövid időn belül látványos és hosszan tartó eredményt ad
 • naturális módon feszesíti és ragyogóvá teszi a bőrt

Az Ultherapy® kezelés menete

Az Ultherapy® folyamata során egy speciálisan a bőrfelszínre kiképzett kezelőfejet helyeznek a kívánt területre, amin keresztül az energia ultrahang formájában lejut a bőr megfelelő mélységébe, külsérelmi nyom nélkül. A képalkotás segítségével, egy monitoron keresztül sebészi pontossággal, biztonságosan érik el a szükséges pontokat. A magas hő a mélyebb szövetekben található kollagén rostokat veszi célba, aminek hatására az ott található fehérje kicsapódik, összezsugorodik. Az apró sérülések stimulálják a gyógyulási folyamatot, beindul a kollagén termelődés, a kezelt bőrfelület pedig feszessé válik.

Alkalmazásával jelentős javulás érhető el az arcon, nyak tájékon és a dekoltázson. A mindössze 60 perces terápia részleges eredményei már az első kezelést követően azonnal észrevehetőek, a kezelés teljes végeredménye pedig 180 nap után válik láthatóvá, de a hatása akár több évig is kitart.

RÁNCFELTÖLTÉS

A ráncfeltöltés injekciós technikája során nagyon vékony tű segítségével hialuronsavat vagy más típusú töltőanyagot juttatunk a bőrbe, ennek következtében a ráncok elsimulnak, az ajkak teltebbé, a vonások lágyabbá válnak. A hialuronsav az emberi test természetes alkotórésze, mely megköti a vizet, és ezáltal feltölti a bőrt. A leggyakrabban feltöltendő területek: szemöldök közötti ráncok (glabella), szem és száj körüli ráncok, az orrtól az ajakig futó ránc (nasolabiális redő), szájzug.

HIALURONSAVAS RÁNCFELTÖLTÉS ÉS VOLUMENPÓTLÁS, FÁJDALOM NÉLKÜL

A hialuronsav bejuttatására jelenleg a legkorszerűbb kezelési módszer az automata injekciós rendszer. Az injekciózás során a hialuronsavat egy készülék, ún. pen (toll) juttatja be a beavatkozás típusától függően a bőrbe, ill. a bőr alatti szövetekbe automatizált módon.

A készülék használata a szabad kézi injekciózáshoz képest nagy előnnyel jár: sokkal pontosabb és előre tervezhető az elérendő végeredmény, a volumenpótló anyag finomabban, egyenletesebben kerül a szövetek közé, kisebb a beavatkozás közben érzett fájdalom. A beavatkozás után minimális a duzzadás, a szokásos, azonnali szövődmények enyhébbek, nincs bevérzés, nincs csomó, gyorsabb a gyógyulási idő, így a mindennapi életbe való visszatérés is.

Az egyenletes anyagelosztás következtében nemcsak ráncfeltöltésre, hanem arcfrissítésre is használható. Alkalmazásával elvégezhető a minden korosztálynak ajánlott mezoterápiás hialuronsavas kezelés is bármikor, hiszen a beavatkozás után azonnal visszatérhet napi teendőihöz.

  Translate