• 1123 Budapest, Alkotás utca 53. MOM Park II. emelet | 1023 Budapest, Zsigmond tér 10.
  • (+36-1) 733-3444

Dr. Garamvölgyi Zoltán PhD
Szülész-nőgyógyász, endokrinológus    

1998-ban a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán végeztem. 2003-ban Szülészeti-Nőgyógyászati, 2009-ben Endokrinológiai szakképesítést, illetve szakvizsgát szereztem. 2017-ig a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti- és Nőgyógyászati Klinikán dolgoztam. Az itt kapott oktatás és nevelés a mai napig meghatározza a hivatásom és a páciensek felé irányuló tiszteletet és a szakma iránti érdeklődést, tanulást. 2011-től a Klinika Terhesosztályát, majd 2012-től az osztály vezetése mellett az intézet Endokrinológiai ambulanciáját vezettem.

Mindig nagy hangsúlyt fektettem a fiatalok oktatására, 18 éven keresztül a Klinika oktatási vezetője voltam. Magyar, angol és német nyelven gyakorlati és tantermi előadásokat tartottam. Az oktatás iránti szeretet a mai napig fennmaradt: jelenleg is aktívan részt veszek a szülésznők és az orvostanhallgatók képzésében. 2017. augusztusától a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosaként dolgoztam. A Kórház Szülészeti- és Nőgyógyászati Osztályának irányítása mellett két alkalommal is elnyertük az „Év Családbarát Osztálya” elismerést, valamint pályázat útján felújítottuk és modernizáltuk a szülőszobát. Osztályvezető főorvosként 2019-ben „Klinikai és patofiziológiai vizsgálatok gestatiós diabetesben” című doktori értekezésemet sikeresen védtem meg, PhD fokozatot szereztem. Több magyar és európai szülészeti-, endokrinológiai és diabetológiai társaság tagja vagyok jelenleg is.

Nőgyógyászati-endokrinológia

Szakmai érdeklődésem középpontjában a nőgyógyászati-endokrinológia áll. A hormonháztartás meghatározó tényezője életünknek, a nő különböző életszakaszainak, legyen az serdülőkor, fogamzóképes életkor, várandósság vagy menopauza. Különös figyelmet fordítok a nőgyógyászati betegségek megelőzésére (vérzési rendellenességek, petefészek-ciszták, endometriózis, mióma-göbök, meddőség, spontán vetélések, daganatos megbetegedések), valamint az egyénre szabott fogamzásgátlás, családtervezés kialakítására, a lelkiismeretes terhesgondozásra, a gyermekáldást követő anyai súlygyarapodás megelőzésére, az édesanya egészségének megőrzésére.

Időpontfoglaló

Translate