VállCentrum a Szent Magdolna Magánkórházban

Kiváló szakértők a vállsérülések és vállfájdalmak kezelésében

Elkötelezettek vagyunk a vállsérülések, vállfájdalmak és vállsebészet területén nyújtott kiemelkedő színvonalú orvosi ellátás iránt. A Vállcentrum célja, hogy a legmodernebb orvostechnológiák és kezelési módszerek segítségével biztosítsuk pácienseink számára a gyors és hatékony gyógyulást, visszavezetve őket a fájdalommentes és aktív élethez.

Miért érdemes a VállCentrumot választani?

A vállízület az emberi test egyik legösszetettebb és legnagyobb mozgástartománnyal rendelkező ízülete, amely számos tevékenységben játszik kulcsszerepet. A vállproblémák, legyen szó sérülésről, gyulladásról vagy degeneratív elváltozásról, jelentős mértékben befolyásolhatják a mindennapi élet minőségét. Éppen ezért, vállproblémák esetén elengedhetetlen, hogy a diagnózis felállításához és a kezeléshez a legjobb szakemberekhez forduljunk.

Vállcentrumunkban átfogó és személyre szabott ellátást biztosítunk valamennyi páciens számára, amely magában foglalja a konzultációtól és diagnosztikától kezdve a kezelésen át a rehabilitációig tartó teljes folyamatot.

Kérjen időpontot még ma, és lépjen a gyógyulás útjára a VállCentrum segítségével!

Vállsérülések kezelése

A váll sérülései különösen gyakoriak, mivel ez az ízület nagy mozgástartománnyal és bonyolult szerkezettel rendelkezik, amely kifejezetten sérülékennyé teszi. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk a leggyakoribb vállsérüléseket és azok kezelését.

  • Kulcscsonttörés: A kulcscsonttörés leggyakrabban esések vagy közvetlen ütések következtében alakul ki. Ez a sérülés különösen gyakori a sportolók és a fizikai munkát végzők körében. A kulcscsonttörések kezelésében centrumunkban mind a konzervatív, mind a sebészeti megoldások elérhetők, attól függően, hogy milyen típusú törésről van szó. A sebészi beavatkozások során minimalizáljuk a hegesedést és biztosítjuk a csont optimális helyzetben való gyógyulását.
  • “Leszakadt” váll – Vállcsúcs ízületi ficam: A vállizomzat vagy az inak szakadásai komoly problémákat okozhatnak, beleértve a fájdalmat, gyengeséget és mozgás korlátozottságát. A leszakadt váll kezelése nagyrészben történhet konzervatív módon, ilyenkor a teljes mozgásterjedelem visszatér, de súlyosabb esetekben műtéti ellátás is szóba jön. Centrumunkban tapasztalt sebészek végzik ezeket a beavatkozásokat a legkorszerűbb műtéti technikák alkalmazásával, melyek lehetővé teszik a gyorsabb felépülést és minimális hegesedést.
  • Vállficam: A vállízület kimozdulása rendkívül fájdalmas állapot, amely azonnali orvosi beavatkozást igényel. A vállficam általában erős fizikai behatás, például sportbaleset vagy esés következményeként alakul ki. Az ízület visszahelyezését követően fontos a váll stabilizálása és a sérülés megismétlődésének megelőzése. Centrumunkban akár artroszkópos eljárásokkal állítjuk helyre az ízület stabilitását, és személyre szabott rehabilitációs programot kínálunk a mozgásfunkciók teljes visszanyerésének érdekében.
  • Vállizom szakadás: A rotátorköpeny, amely négy izomból és inakból áll, a váll stabilitásának egyik fő pillére. Ennek a struktúrának a szakadása komoly fájdalmat, gyengeséget és a mozgás beszűkülését okozhatja. A vállizom szakadás kezelése történhet konzervatív módon, például gyógytornával, vagy szükség esetén sebészi beavatkozással. Centrumunkban a legújabb módszereket alkalmazzuk a vállizom szakadásainak kezelésére, amelyek célja a gyorsabb gyógyulás és a hosszú távú eredmények javítása.
  • Válltörés: A vállcsontok, például a felkarcsont vagy a lapocka törése gyakran súlyos balesetek következménye. A válltörés kezelése komplex és sok esetben műtéti beavatkozást igényel. Centrumunkban a legkorszerűbb sebészeti technikákat alkalmazzuk, hogy helyreállítsuk a csontok integritását és funkcióját, és lehetővé tegyük a gyors és hatékony rehabilitációt.

Vállfájdalom kezelése

A vállfájdalom számos okra vezethető vissza, amelyek mindegyike egyedi kezelést igényel. Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb vállfájdalommal járó állapotokat és azok kezelési lehetőségeit.

  • Befagyott váll szindróma: A befagyott váll szindróma egy rendkívül fájdalmas és hosszú távú állapot, amely a vállízület mozgásának jelentős korlátozottságával jár. A kezelés célja a fájdalom csökkentése és a mozgástartomány helyreállítása, amelyet centrumunkban gyógyszeres kezeléssel, fizioterápiával és szükség esetén sebészi beavatkozással érünk el.
  • Váll fájdalmas becsípődése: A vállízület becsípődése akkor alakul ki, amikor a vállban lévő izmok, inak vagy szövetek összenyomódnak, ami fájdalmat és a mozgás korlátozottságát okozhatja. Centrumunkban a diagnosztika és kezelés során célunk a becsípődés okának megszüntetése és a fájdalom csökkentése, amit gyógytorna, fizikoterápia vagy sebészeti beavatkozás segítségével biztosítunk.
  • Vállprotézis / Vállkopás: A vállízület súlyos kopása esetén, amikor a konzervatív kezelések nem elegendőek, vállprotézis beültetésére lehet szükség. Centrumunkban a legmodernebb vállprotézisek állnak rendelkezésre, amelyeket tapasztalt sebészeink precíziós technikákkal ültetnek be. A műtét utáni rehabilitációt gondosan megtervezzük, hogy a páciens minél hamarabb visszanyerje a teljes vállfunkciót.
  • Vállcsúcs fájdalom: A vállízület csúcsi részén fellépő fájdalom gyakran gyulladás vagy kopás eredménye. A vállcsúcs fájdalmának kezelése során célunk a gyulladás csökkentése és a kopás mértékének lassítása, amit gyógyszeres kezeléssel, fizikoterápiával vagy szükség esetén sebészeti beavatkozással érünk el.
  • Vállizom mészlerakódás: A vállizmokban kialakuló mészlerakódás gyakran krónikus fájdalommal jár. Centrumunkban a mészlerakódásokat ultrahangos vezetésű injekciókkal, lökéshullám-terápiával vagy sebészeti eljárásokkal kezeljük, attól függően, hogy melyik módszer a legmegfelelőbb az adott esetre.
  • Vállízületi kopás: Az életkor előrehaladtával vagy sérülések következtében kialakuló vállízületi kopás kezelésére konzervatív módszereket (például gyógyszeres kezelés, gyógytorna) és sebészeti megoldásokat (például artroszkópos ízületi beavatkozás, protézis beültetés) kínálunk. A kezelés célja a fájdalom csökkentése és a vállfunkció javítása.

A kezelés menete

A Vállcentrumban a páciensek ellátása átfogó és személyre szabott, amely a következő lépésekből áll.

  • Betegkövetés: Minden páciensünk számára biztosítjuk a folyamatos nyomonkövetést, amely lehetővé teszi a kezelési terv finomhangolását és az esetleges komplikációk időben történő felismerését. Az utánkövetés során rendszeres konzultációkat tartunk, hogy biztosítsuk a teljes gyógyulást.
  • Betegvizsgálat: A diagnosztikai folyamat alapja a részletes fizikai vizsgálat, amelyet modern képalkotó eljárások, például MRI, CT, röntgen vagy ultrahang vizsgálat követ. Ezek az eszközök segítenek a pontos diagnózis felállításában, amely alapvető fontosságú a hatékony kezelés megtervezéséhez.
  • Kezelések: A kezelés célja a fájdalom csökkentése, a gyulladás mérséklése és a mozgásfunkciók javítása. Centrumunkban széles körű konzervatív kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre, mint például gyógytorna, fizikoterápia, lökéshullám-terápia és injekciós kezelések.
  • Műtéti megoldások: Amennyiben a konzervatív kezelések nem vezetnek eredményre, vagy a sérülés súlyosabb, sebészi beavatkozás válik szükségessé. Tapasztalt sebészeink a legkorszerűbb technikákat alkalmazzák, beleértve az artroszkópos eljárásokat, a minimál invazív sebészeti megoldásokat. Ezek az eljárások minimalizálják a műtéti beavatkozás utáni fájdalmat és lerövidítik a felépülési időt.
  • Rehabilitáció: A sikeres műtéti beavatkozás után a rehabilitáció kulcsfontosságú a teljes felépülés érdekében. Személyre szabott rehabilitációs programokat kínálunk, amelyek célja a váll teljes mozgástartományának és erejének visszaállítása. Gyógytornászaink és fizikoterapeutáink szorosan együttműködnek pácienseinkkel a gyors és hatékony felépülés érdekében.

Csapatunk

A Vállcentrum sikere nagymértékben a magasan képzett és elismert orvos- és szakszemélyzeti csapatnak köszönhető.

  • Ortopéd sebészek: Kiemelkedő szakértelemmel rendelkeznek a vállsérülések sebészi kezelésében, beleértve a legújabb minimál invazív, artroszkópos technikák alkalmazását. Sebészeink rendszeresen részt vesznek nemzetközi továbbképzéseken, hogy a legújabb tudományos eredményeket és technikákat alkalmazhassák a gyakorlatban.
  • Fizikoterapeuták és gyógytornászok: Kiemelkedő tapasztalattal rendelkeznek a váll rehabilitációjának területén. Gyógytornászaink minden egyes páciens számára személyre szabott rehabilitációs programot állítanak össze, amely figyelembe veszi az egyéni szükségleteket és célokat. A rehabilitációs programok célja a gyors és hatékony felépülés elősegítése, valamint a hosszú távú eredmények biztosítása.
  • Diagnosztikai szakemberek: A pontos diagnózis felállításához elengedhetetlenek a diagnosztikai szakembereink által végzett modern képalkotó vizsgálatok. Az MRI, ultrahang és röntgen vizsgálatok segítségével részletes képet kapunk a vállízület állapotáról, ami alapvető fontosságú a hatékony kezelési terv kialakításához.
  • Egészségügyi asszisztensek, koordinátorok: Az egészségügyi asszisztensek és koordinátorok kulcsszerepet játszanak abban, hogy a páciensek a legmagasabb szintű ellátást kapják, és a kezelési folyamat minden lépése gördülékenyen haladjon. A koordinátorok biztosítják a folyamatos kommunikációt a páciensek, orvosok és egyéb egészségügyi szakemberek között. Koordinálják a kezelési tervet, kezelik a páciens kérdéseit és aggályait, és biztosítják, hogy minden érintett fél naprakész információkkal rendelkezzen.

Pácienseink véleménye

A legnagyobb elismerés számunkra pácienseink elégedettsége és bizalma. Számos páciensünk nyerte vissza életminőségét és sportteljesítményét a Vállcentrumunkban végzett kezeléseknek köszönhetően. Pácienseink visszajelzései alapján különösen nagyra értékelik a személyre szabott ellátást, a professzionális hozzáállást és a barátságos környezetet, amelyet a Vállcentrumban tapasztalnak.

Elérhetőségeink és időpontfoglalás

Ha Ön is vállfájdalommal vagy sérüléssel küzd, ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy szakértői csapatunk segíthessen Önnek! Honlapunkon egyszerűen foglalhat időpontot online, vagy hívja VállCentrum ügyfélszolgálatunkat a +36 70 7 751 751-es telefonszámon, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére. Várjuk szeretettel, hogy együtt tegyünk egy lépést a fájdalommentes, aktív élet felé!

További információt a https://vallcentrum.hu/ oldalon talál!

Online időpontfoglalás

Vállspecialistáink

    Translate