Dr. Rácz Edit több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a krónikus fájdalom kezelésében. 1994-ben ő kezdeményezte és szervezte a World Institute of Pain (WIP) első kongresszusát Prithvy Raj, Rácz B. Gábor és Jim Heavner professzorokkal együtt.

A magyarországi fájdalomcsillapítás egyik legjelentősebb alakja, és az első Magyarországon, aki a Fellow of Interventional Pain Practice fájdalomcsillapítási szakvizsgával rendelkezik.

 • A WIP magyarországi szekciójának elnöke, 2013-tól FIPP vizsgáztató is.
 • 1999 és 2018 között Budapesten, a Péterfy Kórházban vezető aneszteziológus, intenzív terápiás és fájdalomcsillapító szakorvos volt.
 • Könyvfejezetek és tudományos cikkek társszerzője.
 • Számtalan alkalommal vett részt az Egyesült Államokban továbbképzéseken, ahol a fájdalomcsillapításban alkalmazott minimál invazív beavatkozások legújabb módszereit tanulta.
 • Jelenleg a MOM Szent Magdolna Magán Kórházban praktizál, ahol Röntgen-képerősítő vezérelt intervenciós fájdalomcsillapító eljárásokat végez és a világ minden részéről érkező orvosokat oktatja.
 • Fő érdeklődési területe a gerincsérvek és műtét utáni hegesedések kezelése minimál invazív technikával (1997 óta), és a regenerációs terápiák közül a PRP és a proloterápia (2006 óta).

Dr. Stogicza Ágnes aneszteziológus, intenzív terápiás és fájdalomcsillapító szakorvos, több, mint 15 éves szakmai tapasztalattal. Szakképzését Magyarországon kezdte, majd az Egyesült Államokban (University of Washington, Seattle, WA) folytatta, ahol 2010-2017 között egyetemi adjunktusként praktizált és szakorvosokat oktatott fájdalomcsillapításra.

Munkája során minimál-invazív röntgen- és ultrahang vezérelt fájdalomcsillapító beavatkozásokat, regionális anesztéziát, általános anesztéziát és a krónikus fájdalomban szenvedő betegek komplex   gyógyszeres kezelését végezte.

 • Jelenleg a MOM Szent Magdolna Magánkórházban praktizál, ahol Röntgen-képerősítő és ultrahangvezérelt fájdalom intervenciós eljárásokat végez.
 • A World Institute of Pain (WIP) Oktatási Bizottságának tagja, a WIP magyarországi szekciójának alelnöke, a FIPP (Fellow of Interventional Pain Practice) továbbá a CIPS (Certified Interventional Pain Sonologist) vizsgabizottság tagja 2010 óta. Rendszeresen oktat és tart előadásokat az Egyesült Államokban, Európában, Dél-Amerikában, Ázsiában és Észak Afrikában az American Society of Interventional Pain Physicians (ASIPP), WIP, American Society of Regional Anesthesia (ASRA), World Academy of Pain Medicine Ultrasonography (WAPMU), Singular és egyéb fájdalomtársaságok felkérésére.
 • 2016-ban néhány kollégájával megalapította a Pain School International-t, amelynek keretében Budapesten nemzetközi fájdalomcsillapítás oktatás zajlik.
 • Számos könyvfejezet és tudományos cikk szerzője, illetve társszerzője.
 • Fő érdeklődési területe a baleseteket követő nyaki fájdalmak és fejfájások, perifériás idegsérülések kezelése és a regeneratív medicina körébe tartozó PRP (vérlemezkében gazdag vérplazma), kezelés és proloterápia, amelyet 2006-ban elsőként alkalmazott Magyarországon.